Διαβουλεύσεις

1Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Με μεγάλη ανταπόκριση των Φορέων παρέμβασης, συλλογικοτήτων καθώς και δημοτών, πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η πρώτη ηλεκτρονική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Σητείας – ενός στρατηγικού και παράλληλα οραματικού σχεδίου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Οι τρέχουσες συνθήκες, περιόρισαν τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, και η συνάντηση έλαβε χώρα ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zoom, με πάνω από τριάντα συμμετέχοντες.

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση συμμετείχαν με εκπροσώπηση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας Σητείας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το ΕΛΜΕΠΑ με το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ο Επαγγελματικός & Επιστημονικός Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας, η Οικολογική Ομάδα Σητείας, η IDEAS SPREAD AΜKE, το ΤΕΕ,  Εκπρόσωποι του Δήμου – στελέχη υπηρεσιών, Πολίτες και ενδιαφερόμενοι.

Κατά το κλείσιμο της διαβούλευσης, και μετά το πέρας των παρουσιάσεων, πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος με κοινό στόχο και όραμα  την πράσινη κινητικότητα  στις μετακινήσεις με έμφαση στην πολυτροπικότητα.

Οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Σητείας μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις για την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες και τα προβλήματα έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, εδώ.

Η γνώμη σου είναι πολύτιμη! Βρες και απάντησε το ερωτηματολόγιο για τις μετακινήσεις των κατοίκων εδώ.

Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις της 1ης Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ παρακάτω: