Διαβουλεύσεις

ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 με υβριδικό (μεικτό) τρόπο η 2η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Σητείας καθώς και η 1η Διαβούλευση για το ΣΦΗΟ (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων) Δήμου Σητείας.

Στην κοινή Διαβούλευση του ΣΒΑΚ & ΣΦΗΟ Σητείας συμμετείχαν  πάνω από είκοσι εκπρόσωποι φορέων & Πολίτες, ενεργά, με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια καθώς και μετά το πέρας των ομιλιών.

Οι ομιλίες των εισηγητών αφορούσαν καταρχήν στις  αρχικές βασικές προτάσεις του σχεδίου με στόχο να επιλεγεί από κοινού με τους φορείς το επικρατέστερο σενάριο με τις σχετικές προτάσεις μέτρων και στη συνέχεια θα παρουσιασθούν εν γένει θέματα οδικής ασφάλειας, πολυτροπικότητας μετακινήσεων, ήπιες μορφές μετακίνησης αλλά και γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας  της μετακίνησης στην πόλη.

Στο πλαίσιο της αποτύπωσης της γνώμης της τοπικής κοινωνίας,  καλούνται οι φορείς και  πολίτες μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, να καταθέσουν και εγγράφως τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sitiasvak@gmail.com καθώς και να ψηφίσουν εδώ ποιο απο τα δύο σενάρια προτιμούν (ήπιο ή ριζοσπαστικό).

Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις της 2ης Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ παρακάτω:

Πες τη γνώμη σου για το Όραμα, τους Στόχους και τις Προτεραιότητες

Πες τη γνώμη σου για τα σενάρια

Πες τη γνώμη σου για τα σενάρια

Πες τη γνώμη σου για τα Μέτρα Παρεμβάσεων

Πες τη γνώμη σου για τα σενάρια

1Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Με μεγάλη ανταπόκριση των Φορέων παρέμβασης, συλλογικοτήτων καθώς και δημοτών, πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η πρώτη ηλεκτρονική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Σητείας – ενός στρατηγικού και παράλληλα οραματικού σχεδίου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Οι τρέχουσες συνθήκες, περιόρισαν τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, και η συνάντηση έλαβε χώρα ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Zoom, με πάνω από τριάντα συμμετέχοντες.

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση συμμετείχαν με εκπροσώπηση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας Σητείας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το ΕΛΜΕΠΑ με το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ο Επαγγελματικός & Επιστημονικός Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Σητείας, η Οικολογική Ομάδα Σητείας, η IDEAS SPREAD AΜKE, το ΤΕΕ,  Εκπρόσωποι του Δήμου – στελέχη υπηρεσιών, Πολίτες και ενδιαφερόμενοι.

Κατά το κλείσιμο της διαβούλευσης, και μετά το πέρας των παρουσιάσεων, πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος με κοινό στόχο και όραμα  την πράσινη κινητικότητα  στις μετακινήσεις με έμφαση στην πολυτροπικότητα.

Οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Σητείας μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις για την υφιστάμενη κατάσταση, τις ανάγκες και τα προβλήματα έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, εδώ.

Η γνώμη σου είναι πολύτιμη! Βρες και απάντησε το ερωτηματολόγιο για τις μετακινήσεις των κατοίκων εδώ.

Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις της 1ης Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ παρακάτω: